Charlie fortæller sit vidnesbyrd

Jeg måtte flygte fra mit hjemland da jeg var 15 år. Kap Verde-øerne var en portugisisk koloni, og de portugisiske soldater hentede mange drenge over 15 år og sendte dem i krig i de andre kolonier. De fleste af mine kammerater vendte aldrig tilbage.

Jeg blev smuglet ud af Kap Verde ved hjælp af en kristen kvinde som skjulte mig i sit hus. Senere fløj jeg sammen med min far til Holland hvor jeg fik hyre på et dansk skib som skibsdreng. Efter nogle år lærte jeg hvordan man arbejder med skibsmotorerne, og jeg fik hyre på forskellige danske skibe. Jeg sejlede rundt i hele verden og mødte alle slags mennesker, som talte mange forskellige sprog.

I 1976 kom jeg ud for en alvorlig ulykke. Jeg faldt ned i skibslasten og brækkede det ene ben. Det betød et længere ophold i København, og jeg fik en sag kørende med det danske rederi som ikke ville betale erstatning. Jeg drev rundt i Københavns gader uden et sted at bo. Jeg råbte til Gud, for jeg vidste at han fandtes, men jeg vidste ikke om han brød sig om mig. Jeg havde en stor smerte inden i mig, og jeg kunne ikke finde ud af hvad meningen var med mit liv.

En dag mødte jeg en sømandskollega; han kendte en kristen dame som boede i København. Hun ville gerne hjælpe mig, men jeg kunne ikke bo hos hende, for hun var en enlig, kristen kvinde. Så tog hun mig med til en kirke på Frederiksberg som hed MARANATHA (Herren kommer), og jeg fik lov til at bo dér.

Det var helt nyt for mig at komme i en kirke hvor Guds ord blev forkyndt på en meget enkel måde. Jeg kunne ikke forstå det danske sprog, men der kom en engelsk evangelist som talte om Jesus på en måde jeg aldrig have hørt før. Jeg ville gerne møde denne Jesus, og på ét af møderne gik jeg frem til evangelisten for at spørge om han ville bede for mig. Der skete noget meget godt; jeg kunne mærke en stor fred inden i mig.

Senere hørte jeg mere om Jesus. Jeg blev gift med en dansk pige fra kirken, og hun lærte mig at jeg kunne bede til Jesus om alle ting. Jeg begyndte at bede om at kunne rejse tilbage til mit hjemland og mit folk for at fortælle dem om Jesus som havde forvandlet mit liv.

Jeg ventede i lang tid, men pludselig fik jeg mulighed for at rejse til Kap Verde sammen med min kone og vores tvillingedrenge. Det blev et bevæget gensyn med min familie som jeg ikke havde set i 29 år. Jeg blev meget berørt da jeg så deres nød, og jeg bad Jesus hjælpe mig med at bygge et hus i den lille landsby hvor jeg blev født. Jeg ønskede at åbne mit hus for familie og venner i landsbyen, så de kunne høre Guds ord og Jesus.

Nu er huset blevet færdig, og mange mennesker fra min fødeby kommer for at høre Guds ord. I dag har de fleste fra min familie taget imod Jesus; manges liv er blevet helt forvandlet. Jeg takker Jesus for alt hvad han har gjort i mit liv, og jeg vil fortsætte med at bede for mit hjemland, at mange mennesker vil lære Jesus at kende og tage imod hans kærlighed og frelse.