Nyhedsbrev Kap Verde forår 2021

Det har medført store forandringer i Kap Verde. Det virkede helt mærkeligt at se kapverdiske kvinder med vandkrukker eller frugtkurve på hovedet gå rundt med mundbind på. Kap Verde har kæmpet med corona siden marts 2020.

Det har hovedsageligt været hovedstaden og de øer som har mest turisme som har været hårdest ramt. Øen Maio har været fritaget indtil januar 2021, hvor nogle få tilfælde brød ud i kølvandet på turister som besøgte øerne i julen.

Man skal nu testes for at rejse fra hovedstaden til Maio og omvendt, og alle skal have mundbind på i butikker, på gaderne og der er forsamlingsforbud, så det er ikke nemt at holde kristne møder nu.

Vi nåede at holde et par møder i december måned, og det var en stor glæde at se alle de børn og unge i landsbyen som hungrer efter Jesus. Pastor Silas og hans kone har været i landsbyen hver uge og ofte overnattet for at være sammen med de unge. Det glædede os især at flere unge kvinder var begyndt at deltage i møderne. I alle årene har det været de unge mænd som fandt ind til Jesus, men nu er kvinderne også begyndt at komme med, tak Jesus!

På et tidspunkt rejste vi en tur rundt på øen i vores egen bil. Vi fyldte bilen op med tøj og sko og kørte ud til de nordlige landsbyer for at dele ud til de fattigste. Disse landsbyer har ikke hørt meget om Jesus. Brostensvejene er ustabile og vanskeliggør transporten for almindelige personbiler.

Det har længe været et bønneemne at bede Jesus om en minibus som kunne tage ud til disse landsbyer med en gruppe evangelister og sangere og holde gademøder dér. Vi har bedt nu i et år om hjælp til dette projekt, for evangeliet om Jesus skal ud i selv de fjerneste afkroge.

Det lykkedes Kap Verde Missionen under denne rejse at støtte indkøbet af en sådan minibus. Menigheden i den store by havde sparet halvdelen op, og Kap Verde Missionen kunne hjælpe med den sidste halvdel. Vi takker Jesus for de midler som kom ind i sidste øjeblik inden vi rejste, og vi mærker at det er Guds vilje at disse landsbyer skal høre om Guds store kærlighed til menneskene.

Evangeliet om Jesus er budskabet om en vej gennem Jesus Kristus til en personlig forbindelse med Gud. Vi beder nu om at de unge i menigheden i vores landsby ikke skal miste modet og troen på trods af fjendens mange udslag i form af splittelse og pest, men Guds ord siger at Jesus har besejret mørket og Han vil bygge Sin menighed!