Sidste nyt fra Kap Verde Missionen efterår 2020

Kap Verde kæmper stadig med Coronavirussen. Den begyndte at brede sig meget sent i forhold til andre steder i verden. Først i begyndelsen af juli på det tidspunkt hvor vi skulle rejse til Kap Verde, slog virussen for alvor ud i hovedstaden. Vores ø Maio er stadig uberørt, men man kan kun komme til øen via hovedstaden, så derfor lykkedes det os ikke at rejse til Maio denne sommer. Vores kufferter er stadig pakkede og klar til afrejse, hvis Jesus åbner en dør for os, men indtil videre er Kap Verde-øerne stadig lukkede for internationale fly.

Lukningen af Kap Verde har været et hårdt slag for øerne som er meget afhængige af turisme og de emigranter som kommer hjem på besøg med gaver og valuta fra udlandet. Kap Verde har været nødsaget til at låne penge fra den afrikanske bank og andre internationale banker for at kunne klare de offentlige udgifter og udgifterne i forbindelse med behandlingen af Coronavirus. Disse lån er nu så store at landet har måttet søge om udsættelse af tilbagebetalingen. Øerne går ind i det tredje tørkeår, og hvis der ikke kommer regn i dette efterår, vil landet befinde sig i en alvorlig humanitær krise.

Vores missionsarbejde på øen Maio er ikke blevet lukket ned i disse måneder, vi sender fortsat penge og ris til de mest nødstedte via Internettet til vores kontakt person dernede. Vi sætter fortsat flere kræfter ind for at få evangeliet ud til de unge i den lille landsby Ribeira Dom João. De helt unge udgør en stor del af befolkningen i landsbyen, og de er en udsat gruppe som er i stadig fare for at blive inddraget i det narkomiljø som i de seneste år har været tiltagende på øen.

Stranden ud for landsbyen har i et stykke tid været brugt som afsætningssted for narkotrafik til øen Maio. Om natten har biler fra de andre landsbyer kørt ned til stranden for at tage imod de ulovlige forsyninger fra skibene. De kapverdiske myndigheder har ikke det fornødne udstyr til overvågning af alle strandene, og Kap Verde er et let bytte for narkotrafikken idet der er et stort marked blandt den store befolkningsgruppe af arbejdsløse unge.

Men Jesus er løsningen, og pastor Silas og hans kone har gjort et stort arbejde blandt de unge i landsbyen. De kommer nu fast hver uge og bor sammen med de unge én weekend om måneden. Vi modtog de dejlige nyheder at flere unge har givet deres liv til Jesus i juli måned, TAK JESUS!

Kap Verde missionen fortsætter nu med at sende de fornødne midler til pastor Silas og hans kone, så de kan fortsætte deres arbejde i landsbyen.

Vi sender også penge til Glória hver måned både til hende selv, men også så hun kan bage kage til menigheden når pastor Silas kommer. Alle i menigheden ved at Glória er god til at bage kage. Det er hendes daglige arbejde, for hun bager kager som hendes døtre sælger i landsbyen.

Menighedens filmprojekter er gået i stykker, lampen var udbrændt, hvis nogen ligger inde med en projekter må de meget gerne kontakte os, for pastor Silas har bedt os skaffe en ny. De viser en del film for de unge, og vi har sendt gode, kristne film ned til dem, blandt andet "Korset og Springkniven" som stadig er aktuel i områder hvor narko er stigende.

Bed for Kap Verde Missionen at den fortsat må være i ledelse af Helligånden - i alle ting giver vi Gud æren for den store mulighed, som vi har fået, til at forkynde evangeliet på øen Maio, i den lille, fattige landsby Ribeira Dom João.