Nyhedsbrev Kap Verde efterår 2021

Vi glæder os meget over at den nye minibus kører rundt på øen Maio og forkynder evangeliet om Jesus. Der er meget brug for at udbrede de gode nyheder om hjælp og frelse fra Gud midt i en tid hvor verden er indhyllet i et tæt mørke. Vi mennesker er kommet i en situation hvor vi på ny må vende os til den levende Gud og tage imod den frelse som Han tilbyder os i Jesus Kristus, Hans søn.

Kap Verde er så småt på vej ud af sin undtagelsestilstand pga. corona-pesten som har hærget øerne i løbet af sommeren. Deltavarianten er nu også kommet til Kap Verde, 16 tilfælde blev opdaget midt i august. Vores lille ø Maio er stort set gået fri fra pesten. Der har været nogle få tilfælde, men det er altid døet ud meget hurtigt, og det takker vi Jesus for.

Vi kunne desværre ikke rejse til Kap Verde i denne sommer, men det ser ud til at vi kommer af sted midt i november. Vores arbejde i Kap Verde på øen Maio centrerer sig om at forkynde evangeliet om Jesus Kristus, hjælpe de mest nødstedte kvinder og børn, og støtte de unge mennesker med råd og vejledning og hjælp til et bedre liv sammen med Jesus.

I løbet af dette forår og sommer har Kap Verde Missionen løbende sendt ris og penge til de mest nødstedte kvinder i vores landsby Ribeira Dom João på øen Maio. Kap Verde er et demokratisk land som på mange måder er i fremgang, men hjælpen udefra er stadig nødvendig især for de enlige kvinder med mange børn. De fleste familier i vores lille landsby lever af nogle få geder og det landbrug, de kan dyrke i regnperioden som strækker sig fra august til november.

Sidste år regnende det ikke meget, og nu er det snart 4 år siden at Kap Verde fik regn nok til at kunne dyrke markerne. Familierne er helt afhængige af den hjælp de får fra udlandet. De fleste i Kap Verde har familiemedlemmer som er emigreret til udlandet for at finde arbejde, og mange af disse emigranter sender hjælp til deres familie i Kap Verde.

I september måned kommer der et ægtepar i vores hus. Aldeir og hans kone har længe boet på en af de andre øer, men kommer nu på besøg i Ribeira Dom João. Aldeir var en af de første brødre i menigheden i Kap Verde, og han fandt et helt nyt liv sammen med Jesus. Hans kone er nu gravid, og vi beder til Jesus at alt må gå vel for dem. Det glæder os at de kommer for at besøge menigheden dernede.

Menighedens fiskerbåd fanger stadig fisk til landsbyen; vores fisker Jose-Carlos og Diola samarbejder om at administrere fiskeriet, og Lol vores taxichauffør søger for at uddele ris i landsbyen. Det glæder os at disse unge kapverdere har arbejde midt i en tid hvor så mange i landsbyen er arbejdsløse.

Bed for os at denne rejse til Kap Verde må være i Helligåndens ledelse. Vi mærker stor modstand, men vi ved at Jesus har besejret mørket, og vi lægger denne missionsrejse i Hans hænder, må Hans vilje ske med menigheden i Kap Verde på øen Maio.