Båden kom i vandet

Efter lang tids kamp lykkedes det endeligt at få menighedens nye fiskerbåd sat i vandet. Alle var glade, for nu ville der komme fisk til den lille landsby. Båden sejlede stolt ud på bølgerne, men glæden var kort, for pludselig gik motoren i stå, og de stakkels fiskermænd måtte gribe fat i årerne for at ro i land.

Det hele begyndte på øen Maio hvor vi købte en stor fiskerjolle af en lokal bådebygger. En lastbil transporterede båden over til den lille landsby hvor den nye kapverdiske kirke ligger. Fiskerbåden var bygget af ubehandlet træ, og den var endnu ikke klar til at komme i vandet.

I sommeren 2012 lykkedes det os at anskaffe fibre fra en lille kapverdisk fabrik på én af de fjerntliggende øer. Den lokale bådebygger kom for at beklæde båden med fibre, og senere blev den malet i røde og hvide farver. Vi besluttede at den skulle hedde CABODINA, en sammentrækning af Kap Verde (Cabo Verde) og Danmark (Dinamarca).

Senere samme sommer 2012 købte vi en Yamaha motor i en ny forretning på hovedøen. Sælgeren virkede reel, og lovede os at sende motoren over til vores ø. Men motoren kom aldrig, og efter to års venten måtte vi til sidst hyre en advokat som nu har sendt sagen i retten. Det kapverdiske retssystem er meget langsommeligt, og vi venter endnu på en endelig afgørelse. I mellemtiden har fiskerbåden ligget i garagen det ene år efter det andet.

Men i år mødte vi en lokal fiskermand som havde en næsten ny Suzuki motor til salg. Vi var lidt betænkelige, for retssagen med den anden motor var endnu ikke afsluttet. Vi spurgte Jesus hvad vi skulle gøre, og fik det svar at vi skulle gå ud i tro og købe denne motor.

Der blev stor glæde i byen da vi ankom med motoren, alle kom for at hjælpe os med at bære båden fra landsbyen og ned til havet. Den 6 meter lange fiskerjolle er større end de normale træbåde på øen, og det var tungt arbejde at flytte den. Det lykkedes til sidst at få båden ned til havet og ud på bølgerne. Filip i sin gule T-shirt hoppede hurtigt op i forstavnen, og Carlito rakte jublende hænderne i vejret da båden sejlede ud fra kysten.

Efterfølgende har vi ansat tre unge mænd fra kirken til at fiske sammen med Filip. De har nu lært hvordan motoren fungerer, og de sejler ud hver dag og kommer hjem med mange fisk i alle størrelser.

Den lille fiskerbåd er endelig sluppet af med sin angst for vandet.

Se video om fiskerbåden