Vallensbæk IF donerer sportstøj

De unge mænd i vores lille landsby på øen Maio har ofte spurgt os om vi kunne tage noget fodboldstøj med fra Danmark. Den kapverdiske regering har investeret i en lille fodboldbane tæt på landsbyen, og de unge mænd i menigheden har dannet en klub som spiller kampe med andre fodboldhold på øen Maio.

De afholder en årlig turnering, og det vindende hold får en lille pokal. Vi kan altid høre om vores fodboldhold har vundet en kamp, for de kommer tilbage til landsbyen med høje råb og stor jubel, alle biler dytter og der er ingen ende på glæden.

Der er ikke så mange sportsmuligheder i Kap Verde, man kan spille fodbold eller man kan svømme i det dejlige, varme havvand.

I 2017 sendte Kap Verde missionen et brev rundt til forskellige sportsklubber på Sjælland, for at spørge om nogen ville donere noget brugt fodboldstøj, og vi blev meget glade for at modtage en mail fra Betina Kjær fra Vallensbæk fodboldklub. Hun skrev at de ville udskifte deres sportstøj, og at vi måtte gerne få det gamle tøj til Kap Verde.

Charlie hentede fodbolde og fodboldstøj i Vallensbæk, og glæden blev stor i Kap Verde da de unge spillere fik ens tøj. Det styrkede teamfølelsen, og der var ingen ende på stoltheden.

Flere af de små kapverdiske drenge løber nu rundt i sorte shorts og røde bluser fra Vallensbæk IF.

Vi måtte købe ekstra kufferter i år for at kunne transportere så meget som muligt til kap Verde, og vi håber på at kunne gøre det samme til jul. Stort tak til Vallensbæk IF for det fine tøj!