Sidste nyt fra Kap Verde Missionen april 2020

I disse tider med angreb af Coronavirus over hele verden, så beder vi meget til Jesus om at Kap Verde må gå fri fra denne plage. Kap Verde har ikke de samme muligheder for isolation, og de har ikke den samme hygiejne som vi kender til i den vestlige verden. Desuden har befolkningen i Kap Verde en tradition for at hilse på hinanden med to eller tre kys på kinden. Der er behov for at bede for Kap Verde, men også at oplyse befolkningen om vigtigheden af rene hænder og af at holde afstand.

Pastor Silas og hans kone har været i vores landsby for at undervise i renlighed og i at holde afstand. De har benyttet en lille illustration om Coronavirus, og de har gået fra hus til hus for at tale med folk. Først og fremmest har de forkyndt evangeliet om Jesus Kristus, at han kommer snart, og at han har omsorg for den enkelte som kalder på ham. Kun i Jesus kan vi finde tryghed i disse dage.

Den kapverdiske regering har nu stoppet de fly som skulle ankomme med turister fra Europa. Den 20. marts blev der konstateret det første tilfælde med Coronavirus i Kap Verde. Det var en engelsk turist som ankom til hovedstaden. Den 25. og d. 26 marts blev to nye tilfælde, to hjemvendte kapverdere fra Holland testet positive. Alle tilfælde har indtil nu været på øerne Santiago og Boavista. Vores ø Maio har ikke haft nogen tilfælde, og vi beder om at Gud vil have nåde med Maio.

Vi modtog billeder fra Pastor Silas. Billederne er desværre ikke af den bedste kvalitet.

Charlie og Kirsten, missionærer på øen Maio i Kap Verde