JOCUM i Kap Verde

JOCUM er den portugisiske afdeling af "Ungdom for Kristus", en afdeling som har hovedsæde i Brasilien, men som også arbejder i Kap Verde og andre portugisiske talende lande.

Vi fik besøg af en gruppe missionærer fra JOCUM i november/december 2018. De kom til vores lille landsby R.D.João på øen Maio for at træne til at blive missionærer på fuld tid.

De fleste var kapverdere, men der var også et par brasilianere i gruppen. Disse missionærer arbejdede ihærdigt på at udbrede evangeliet om Jesus i landsbyen.

De bankede på hos alle i byen, for at spørge om de måtte få lov til at komme ind og forkynde Guds ord. De fleste hjem i landsbyen åbnede sig op for disse små evangeliske møder, og arbejdet endte med at 5 personer valgte at åbne deres liv for Jesus og følge ham.

De 5 er: Kristilina på 18 år, Luís på 17 år, Carlitos på 40 år, Nacha på 25 år og Monica på 26 år. Disse 5 unge mennesker lod sig døbe på stranden, og der blev stor glæde i menigheden over de nye brødre og søstre.

Vi mærkede en stor forskel i landsbyen mens vi var på besøg i julen. Flere ældre kvinder som før havde lukket deres dør for Guds ord pga. frygt for den katolske præst, kom nu til os og fortalte om de dejlige besøg af missionærerne som havde læst Guds ord højt for dem.

Kap Verde Missionen støttede disse missionærer med mad og transportudgifter, og vi sendte dem en kærlighedgave inden de rejste tilbage til hovedstaden på naboøen. Vi håber at JOCUM vil sende flere missionærer til vores landsby i fremtiden, vi vil åbne vores hjem for dem, for det er et fint stykke arbejde de har udført, og arbejdet bar frugt, 5 unge mennesker som har lært Jesus at kende.